طراحی وب سایت اختصاصی چه تفاوتی با سایر طراحی سایتهای دیگر دارد؟
طراحی وب سایت اختصاصی یکی از انواع طراحی وب سایت است که توسط تیم طراحی یک شرکت حرفهای انجام میگیرد. وب سایت اختصاصی یا همان سفارشی در واقع برای زمانی است که بخواهیم یک خدمات خاصی را از طریق وب سایتمان ارائه دهیم که با وب سایتهای مبتنی با cms امکان پذیر نمیباشد. پیشنهاد میکنیم برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه طراحی سایت اختصاصی با ما تماس بگیرید تا راهنماییهای لازم در این زمینه را دریافت کنید.
سایار رایانه با داشتن تیم تخصصی طراحی سایت در کرج آماده خدمت رسانی به کسب و کارهای مختلف است. سوالهای زیادی در این زمینه پرسیده میشود مانند تفاوت طراحی وب سایت اختصاصی با وب سایتهای دیگر چیست؟ طراحی وب سایت اختصاصی چگونه انجام میشود؟ مزیت استفاده از طراحی وب سایت اختصاصی چیست؟ که در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با جزئیات طراحی این گونه وب سایتها آشنا کنیم.
طراحی وب سایت اختصاصی چیست؟
طراحی وب سایت اختصاصی به معنای طراحی سایتی است که با زبان برنامه نویسی مشخصی مثلا PHP یا ASP مطابق با امکانات مورد درخواست مشتری انجام میشود. در واقع در این نوع طراحی یعنی طراحی وب سایت اختصاصی، تمامی مراحل از جمله دیزاین، کدنویسی، و … به صورت کاملا اختصاصی و حرفهای توسط متخصصین انجام میگیرد. در واقع در هر وب سایت بنا بر نوع کسب و کار، عمومی و یا خاص بودن مشتریان هدف، سابقه و خط مشی سازمان و … اهداف متفاوت و مشخصی را دنبال میکنند.
به همین علت است که طراحی وب سایت اختصاصی برای هر شرکت و یا سازمان با توجه به اهدافی که دارد، دارای اهمیت است. یکی از مهمترین اهداف یک شرکت و یا سازمان افزایش درآمد و رونق کسب و کار است که این خواسته را یک شرکت حرفهای میتواند در اختیار شما قرار دهد.
تا شما با استفاده از دنیای وسیع اینترنت مشتریان هدف خود را پیدا کنید، با نوع نیاز آنها را آشناییت پیدا کنید و در نهایت سازمان خود را حرفهایتر و قابل اطمینانتر به مشتریان خود معرفی کنید. متخصصی حرفهای ما در سایار رایانه در هر زمان، آمادهی تحقق یافتن اهداف شما در زمینه طراحی وب سایت اختصاصی هستند.
پیشنهاد مشاهده: خدمات طراحی سایت در کرج
کاربرد طراحی وب سایت اختصاصی چیست؟
معمولا طراحی سایت اختصاصی در پروژههایی کاربرد دارد که دارای اهداف بلند مدت در زمینه توسعه و به روز رسانی اماکانات در مقیاس بزرگتر هستند. برای مثال شما یک استارت آپ فروشگاهی را در نظر بگیرید که در ابتدا با فروش محصولات برند خود آغاز به کار میکند، اما با گذشت زمان از طریق ثبت نام و مدیریت سایر فروشگاه ها، قصد دارد کالاهای سایر فروشندهها را نیز به فروش میرساند.
همچنین اگر قرار باشد امکانات وب سایت توسط سایر پلتفرمها مانند اپلیکیشن اندروید و ای او اس نیز انجام شود، به یک سیستم یکپارچه و قوی نیاز است که به صورت مداوم پشتیبانی و آپدیت گردد. در این صورت پیشنهاد ما برای مشتریان طراحی وب سایت به شکل اختصاصی است. در ادامه به مهمترین موارد مزیت استفاده از طراحی وب سایت اختصاصی اشاره خواهیم کرد:
- امکان افزودن اپلیکیشن اندروید و یا ای او اس به صورت بهینه
- امکان توسعه اصولی و اعمال تغییرات دلخواه در وب سایت
- تامین امنیت وب سایت در سطح بالاتر
- طراحی گرافیک متناسب با سلیقه مشتری و مطابق با برند
- اعمال تغییرات و امکانات مدیریتی دلخواه در پنل ادمین وب سایت
طراحی سایت اختصاصی با قالبها آماده امکان پذیر نیست!
زمانی که هدف ما طراحی وب سایت اختصاصی است، استفاده از سایتهایی مانند word peres و یا joomla و … وجود ندارد. زیرا در این نوع وب سایتها امکان بسیار کمی برای اختصاصی سازی وب سایت وجود دارد. و تغییراتی که در این نوع وب سایتها میتوان ایجاد کرد تنها شامل ظاهر سایت و چند تغییر سطحی دیگر میشود. علاوه بر این طراحی وب سایت از طریق وورد پرس نیاز به دانش برنامه نویسی و طراحی خاصی ندارد.
در نتیجه انجام این کار توسط افراد و یا شرکتهای کوچکی انجام میگیرد که امکان تحلیل و اجرای پروژههای پیچیده برنامه نویسی را ندارند و به همین علت نمیتوان آنها را متخصص نامید. این در صورتی است که طراحی وب سایت اختصاصی نیازمند یک تیم حرفهای و افراد متخصص است تا بتوانند خواستههای شما را در سایت پیاده سازی کنند. لازم به ذکر است که تمام ماژولهای و امکانات مربوط به وردپرس توسط افرادی طراحی میشوند که تخصصی خاصی در زمینه برنامه نویسی ندارند.
از جمله مشکلات دیگر استفاده از این قالبها، امنیت پایین آنها است. در واقع هک شدن بسیار ساده این گونه از وب سایتها به دلیل open source بودن آنها است. زبان اصلی این قالبها آماده PHP است. هر شخصی از هر کجای دنیا به منابع اصلی یا همان source اصلی این وب سایتها دسترسی دارند. چرا که ماهیت اصلی این وب سایتها بر اساس این موضوع است که هر شخصی بتواند برای آن ماژول و یا یک قابلیت جدید بنویسد.
به همین علت لازم است که source این گونه از قالبها در اختیار همه باشد و همین موضوع ضعفی است که هکرها به راحتی در جهت پیشبرد اهدافشان از آن استفاده میکنند و با تنها با انجام چند کلیلک به اطلاعات وب سایت دسترسی پیدا خواهند کرد و سبب خارج کردن این گونه وب سایتها از دسترسی کاربران میشوند. البته لازم به ذکر است که شما میتوانید با آپدیت کردن روزانه و انجام مراقبتهای همیشگی تا حد زیادی از بروز این اتفاق جلوگیری کنید.
یکی دیگر از مشکلات استفاده از این قالبهای آماده تداخل در ماژولها و امکانات و همچنین از کار افتادن بخشهایی از سایت پس از اضافه کردن یک قابلیت جدید است. تنها مزیت استفاده از cmsهای آماده، هزینه ارزان صرفه جویی زمان در طراحی سایت است و دلیل این که این گونه از وب سایتها بسیار زیاد شدهاند همین مورد میباشد.
زیرا تقریبا هر شخص با کمترین بودجه و در خیلی موارد به صورت رایگان میتواند یک وب سایت cms داشته باشد و قطعا یک وب سایت ساده و رایگان نمیتواند هیچ وقت قابل مقایسه با وب سایت اختصاصی باشد که تمام بخشها آن را یک تیم حرفهای به شکل کاملا اختصاصی طراحی کردهاند.
پیشنهاد مشاهده: نکات مهم طراحی سایت اختصاصی طبق استاندارهای ۲۰۲۱
کلمه CMSمخفف عبارت Content Management System میباشد. و معنی آن در زبان فارسی، مدیریت سیستم محتوا است. در واقع CMS یک سیستم نرم افزاری است که به کمک آن میتوان بدون داشتن علم برنامه نویسی و با هزینه بسیار کم، یک وب سایت داینامیک پیاده سازی کرد و محتوای موجود در آن را مدیریت نمود. وردپرس، جوملا، دروپال از جمله معروفترین CMSهای دنیا هستند که میلیونها وب سایت در بستر آنها طراحی شده است.
طراحی وب سایت اختصاصی یا طراحی با وردپرس؟
وردپرس یکی از محبوبترین CMSهای دنیا است. که بسیاری از وب سایتهای دنیا از این قالب استفاده کردهاند. برای شخصی که تصمیم دارد به تازگی یک کسب و کار اینترنتی را شروع کند استفاده از وردپرس شاید گزینه بدی نباشد. انتخاب طراحی وب سایت اختصاصی و یا طراحی با وردپرس به شرایط شما بستگی زیادی دارد که در ادامه به مهمترین آنها میپردازیم که با فکر کردن بر روی این موارد بتوانید بهترین تصمیم گیری را در این زمینه داشته باشید.
چه مقدار برای راه اندازی این پروژه زمان دارید؟
مقدار زمانی که شما در دسترس دارید بسیار موضوع مهمی در انتخاب نوع طراحی سایت شما میباشد. آیا برای انجام پروژه محدودیت زمانی دارید؟ اگر با محدودیت زمانی رو به رو هستید، لازم است بدانید که طراحی وب سایت اختصاصی قاعدتا زمان بیشتری خواهد برد.
مقدار بودجه شما چقدر است؟
میزان هزینهای که برای راه اندازی پروژهتان در نظر دارید نیز خیلی مهم است. همان طور که بالاتر هم به ابن موضوع اشاره کردیم، قالبهای آماده مانند وردپرس به علت رایگان بودن قابلیتهایش و صرف هزینه کمتر بسیار مورد توجه قرار میگیرد اما به نکات منفی استفاده از آن هم اشاره کردیم که کمتر از نکات مثبت آن نبودند.
بنابراین بهتر است حداکثر هزینهای که برای راه اندازی این پروژه لازم است، از ۰ تا ۱۰۰ را در نظر بگیرید مانند هزینههای جانبی، ثبت دامنه، هاست و همچنین پشتیبانی تغییرات را در نظر بگیرید. مسلما هزینه ای که برای طراحی وب سایت اختصاصی باید استفاده کنید بیشتر از طراحی با وردپرس است.
وب سایت رقبای شما در چه سطحی است؟
این موضوع موردی است که در اکثر مقالههایمان به آن اشاره کردهایم. لازم است قبل از شروع طراحی وب سایت اطلاعاتی را در رابطه با رقیبان خود بدست بیاورید. آیا رقبای شما دارای وب سایتهای ساده و غیر اختصاصی هستند؟ و یا اکثر آنها از وب سایتها اختصاصی حرفهای استفاده میکنند؟ قطعا برسی رقبای شما میتواند دیدگاه خوبی برای شروع کار به شما بدهد.
نوع کارکرد وب سایت شما چیست؟
در بالاتر هم به این موضوع مفصلا پرداختیم که استفاده از طراحی وب سایت اختصاصی تا حدودی به کارکرد سایت شما نیز بستگی دارد. آیا شما قصد دارید یک وب سایت ساده راه اندازی کنید که فقط برای معرفی کسب و کار شماس؟ آیا وب سایت شما یک اتوماسیون کامل سفارش غذا از رستوران است؟ در واقع هر چقدر پیچیدگی و کارکرد وب سایت شما بیشتر باشد، باید از انتخاب خود بین طراحی با وردپرس و یا طراحی اختصاصی مطمئنتر شوید.
مخاطبین شما در سطح وب چه افرادی هستند؟
مطرح کردن این پرسش از آن جایی مهم است که، کاربران یک سایت در یک صنعت مشخص همیشه سطح معینی را از عملکرد و حرفهای بودن مد نظر میگیرند. برای مثال در راه اندازی فروشگاه آنلاین موبایل از آن جا که رقیبان بسیار زیاد و سرسختی در این مسیر وجود دارند، قطعا طراحی یک وب سایت فروشگاهی متوسط و یا ضعیف برای مخاطبان شما هرگز جذاب نخواهد بود. یک نکته مهمی دیگری که باید در این زمینه در نظر بگیرید، مخاطبان جوانی هستند که امروزه بیشتر با تکنولوژی آشناییت دارند در نتیجه طراحی وب سایت شما باید به گونهای باشد که بتواند آنها را راضی نگه دارد و جذب کند.
قدرت برند شما چه میزان است؟
برند شما هویت کسب و کار شما است. طبیعتا به هر میزانی که برند شما قویتر و دارای اعتبار بیشتری باشد و بین افراد مختلف شناختهتر باشد، نیازمند طراحی سایت حرفهای هستید. چرا که باید در میان انبوهی از وب سایتهای دیگر و همچنین رقبایتان خاص و منحصر به فرد به نظر برسید.
مزایا و معایب استفاده از طراحی وب سایت اختصاصی
وب سایتهای اختصاصی دارای مزایای بیشتری نسبت به معایبش دارد و در صورتی که به صورت اصولی و کاملا حرفهای انجام شود میتواند تاثیر بسیار زیادی در رونق یک کسب و کار و افزایش درآمد در بگذارد. در ادامه به برسی مزایای طراحی وب سایت اختصاصی خواهیم پرداخت.
- کدنویسی مرتب و اصولی از ابتدای طراحی سایت مطابق با نوع کسب و کار و اهداف مورد نظر
- امنیت بسیار بالا و تضمین شده نسب به سایر سایتهای دیگر
- صرفه جویی در زمان و هزینه سئو به دلیل SEO_Base بودن وب سایتها اختصاصی
- ایجاد هر نوع تغییری در سایت در بهترین و سریعترین حالت
- توجه بیشتری به مخاطبان که سهم بیشتری در افزایش درآمد کسب و کار شما دارند (مشتری هدف)
- استفاده از جدیدترین تکنولوژیها که باعث افزایش کیفیت و امنیت وب سایت شما خواهد شد
- برندسازی حرفهای و موثر
- استفاده از آخرین تحقیقات انجام شده در طراحی وب سایت اختصاصی برای اثر گذاری بیشتر بر مخاطبان
معایب طراحی وب سایت اختصاصی
- طراحی وب سایت اختصاصی نسبت به طراحیهای دیگر نیاز به زمان بیشتری دارد
- هزینه نسبتا بالا به دلیل طراحی حرفهای و اصولی
- هزینه نگهداری و تمدیدهای سالانه کمی بیشتر از سایتهای بنا شده بر پایه وردپرس است
چگونه میتوان یک وب سایت اختصاصی را طراحی کرد؟
همان طور که به این موضوع اشاره کردیم، طراحی وب سایت اختصاصی نیازمند علم برنامه نویس و گرافیک است بنابراین یک فرد که هیچ اطلاعاتی در زمینه برنامه نویسی ندارد نمیتواند یک سایت اختصاصی را طراحی کند. در این زمینه شرکتهای محدودی نیز وجود دارند که میتوانند پروژهای اختصاصی را با کیفیت انجام دهند. اگر قصد شما طراحی یک وب سایت اختصاصی برای کسب و کارتان است میتوانید از شرکتهای که دارای تیم حرفهای در این زمینه دارند، کمک بگیرید و یا حتی میتوانید یک تیم حرفهای برای وب سایتتان استخدام کنید. اما از آن جایی که استخدام نیرو هزینه بیشتری دارد اکثر افراد گزینه اول را انتخاب میکنند.