طراحی سایت با وردپرس

نصب و را اندازی وردپرس

امروزه تمامی کسب و کار ها اینترنتی شده اندو اگر شما هنوز وارد این عرصه نشد هاید، احتمال اینکه به زودی ورشکسته خواهید شد.

یکی از ساده ترین راه ها، راه اندازی وب سایت با استفاده از پلتفرم های آماده مانند وردپرس است. این پلتفرم به قدری محبوب است که درحال حاضر بیش از ۴ میلیون وب سایت فروشگاهی، شرکتی، بلاگی و غیره با این پلتفرم کار میکنند.

طراحی سایت یکی از پر هزینه ترین کارها است و برای اینکه در ابتدای کار بتوانید در هزینه های خود صرفه جویی داشته باشید، میتوانید از پلتفرم هایی نظیر وردپرس استفاده کنید که در ادامه به شرح کامل آن خواه یم پرداخت.

برای نصب وردپرس به چه چیز هایی نیاز داریم؟

قبل از هرچیز، شما نیاز به یک نام دامنه و یک هاست برای میزبانی دارید. این دو به صورت اجارهای بوده و شما میتوانید از ۱ تا چندین سال را یکجا اجاره کنید.

نام دامنه با پسوند هایی مانند com, net, ir, io و غیره از محبوبیت بالایی برخوردارند ولی اگر نیاز دارید تا دامنه هایی خاص داشته باشید، شرکت هایی نظیر ایران هاست و هاست ایران میتوانند به شما در این باره کمک کنند.

توجه: از آنجایی که ما قصد آموزش داریم، بجای استفاده از هاست، از نرم افزار xampp استفاده میکنیم که یک هاست مجازی برای ما ایجاد میکند.

نکته: هاست ها برای مدیریت سرور از رابط کاربری های متفاوتی استفاده میکنند که محبوب ترین آنها Cpanel و Directadmin است.

نکته: اگر سرور شما ویندوزی باشد، رابط کاربری شما پلسک خواهد بود. در این صورت، برای نصب وردپرس نیاز به یک ماشین مجازی جهت راه اندازی و پشتیانی از آپاچی خواهید داشت. پس اگر برای وردپرس، هاست تهیه مینمایید؛ حتما از هاست لینوکسی استفاده کنید.

دانلود نرم اقزار xampp

چگونه سرور مجازی راه اندازی کنیم؟

اگر شما از هاست استفاده میکنید؛ این مراحل را رد کرده و به سراغ قسمت نصب وردپرس بروید. برای نصب سرور مجازی، ابتدا وارد وب سایت زمپ شده و سرور شبیه ساز با نسخه php مورد نیاز خود را دانلود کنید.

توجه: نسخه های بالاتر، نسخه های پایین تر را پشتیبانی میکند ولی باید توجه داشته باشید که نسخه انتخابی را سرور ها پشتیبانی کنند زیرا پس از طراحی، عملا جایی از آن نم یتوانید استفاده کنید.

فرایند نصب xampp

پس از دانلود، بر روی گزینه زمپ دابل کلیک کنید تا صفحه نصب برای شما باز شود. پس از کلیک بر روی گزینه next ، تمامی نیازمندی های پایه شما نمایش داده خواهد شد که بسته به نیاز میتوانید تیک آنرا بزنید.(بهتر است همه آنهارا داشته باشید).

پس از کلیک بر روی next، حال نوبت به انتخاب فضای نصب است که به صورت پیش فرض در آدرس C:\xampp (درایوی که ویندوز در آن نصب است) نصب خواهد شد. در دو صفحه بعد نیز، زبان و اطلاعات تکمیلی است که با زدن next از آنها رد می‌شویم. حال صبر میکنیم تا برنامه برای ما نصب شود

راه اندازی xampp

نکته: در بسیاری اوقات آپاچی شما باز نمیشود! ایراد کار در پروتکل آن است چراکه به صورت پیش فرض بر ریو پورت ۸۰ تنظیم شده است که میتوانید با کلیک بر روی دکمه کانفیگ، این عدد را به ۸۰۸۰ تغییر دهید تا مشکل برطرف شود.

مراحل نصب وردپرس در لوکال هاست

پس از نصب xampp حالا نوبت به دانلود وردپرس میرسد. پس از دانلود وردپرس، باید آنرا داخلی آدرس htdocs\xampp\C بارگذاری کرد تا لوکال هاست آنرا شناسایی کند.

دانلود وردپرس

یکی از مهمترین فایل های سیستمی شما، wp-config است که در فایل نصبی به صورت عمدی تغییر پیدا کرد است. کلمه sample را از آخر آن پاک کنید تا به wp-config.php تغییر نام یابد.

همانطور که میدانید، تمامی وب سایت ها برای نگهدری اطلاعات، نیاز به پایگاه داده دارند. پایگاه داده وردپرس، MySql است که در هاست ها به صورت پیش فرض وجود دارد و برای شما نیز در زمان نصب xampp تیک آنرا برای نصب زدید و در حال حاضر برای شما موجود است.

برای دسترسی به آن تنها کافیست آدرس http://localhost/phpmyadmin / را در مرورگر سرچ کنید تا دیتابیس برای شما بازشود. )اگر پورت را عوض کرده باشید، باید برای مثال آدرس شما به این شیوه تغییر کنید. http://localhost:8080/phpmyadmin

نصب پایگاه داده در my sql

مراحل نصب پایگاه داده

ابتدا وارد phpMyAdmin شوید و پس از آن بر روی گزینه Data Base کلیک کنید. دربخش Database name نام
پایگاه داده و دربخش روبروی آن زبان مورد نظر را وارد کنید. پس از اعمال تنظیمات مورد نظر، بر روی دکمه creat کلیک کنید تا دیتابیس شما ساخته شود.

پس از ساخت دیتابیس، بر روی تب User accounts کلیک کرده، سپس بر روی لینک Add user account کلیک کنید تا وارد فرایند ساخت کاربر جدید شوید.

فراموش نکنید که برای ادمین بایدتمام تیک های زیر را بزنید تا دسترسی کاملی به پایگاه داده داشته باشد. (این گزینه ها هم در همان صفحه هستند!)

پس از اعمال تغییرات فوق، جهت اتصال اتومات، میتوانید این موارد را در wp-config وارد کنید ولی اگر فراموش کردید هم مهم نیست !

تعیین سطح دسترسی در my sql

مراحل نصب وردپرس در هاست

پس از وارد شدن در پنل مدیریتی خود (سی پنل و یا دایرکت ادمین یا هر پنل مدیریتی دیگر)، وارد File Manager شوید. یک تب باز کنید و وردپرس را دانلود کنید.

حال تمامی محتویات پوشه public_html را پاک کرده و فایل وردپرس خود را داخل آن آپلود کنید. (فایل باید به صورت zip باشد).

پس از آپلو وردپرس داخل public-html ، فایل را اکسترکت و تمامی محتویات داخل پوشه وردپرس را به پوشه ریشه (public_html) منتقل کنید و فایل های اضافی را حذف نمایید. حالا با نوشتن آدرس دامنه خود در گوگل با صفحه نصب وردپرس مواجه خواهید شد.

نکته: درصورت عدم نمایش، با هاست خود مکاتبه کنید زیرا احتمالا هاست و دامنه شما به هم متصل نشده اند!

نصب پایگاه داده در سی پنل

برای نصب و راه اندازی و ب سایت، شما نیاز به پایگاه دادهای جهت ذخیره اطلاعات خود دا رید. شما میتوانید این پایگاه داده را به صورت دستی تعریف کنید و یا از ماژول ها برای این کار استفاده کنید.

نکته: وردپرس به صورت اتوماتیک تمام جداول مورد نیاز خود را ایجاد خواهد کرد.

ابتدا در پنل خود، بر روی MySQL Database کلیک کنید تا وارد صفحه ساخت پایگاه داده شوید.

ساخت-پایگاه-داده-در-سی-پنل

در بالای این صفحه، مکانی را برای ساخت پایگاه داده مشاهده می کنید. در این بخش نام پایگاه داده مورد نظر خود را وارد کرده و بر روی دکمه create Database کلیک کنید.

ساخت-پایگاه-داده-در-هاست

پس از ایجاد پایگاه داده، باید یک کاربر جهت دسترسی به پایگا داده ایجاد کنید. فعلا شما یک دسترسی تحت عنوان مدیرکل تعریف میکنید تا به همهجای پایگاه داده دسترسی داشته باشد و در آینده، هر تعداد کاربر و با هر سطح دسترسی را میتوانید از داخل وردپرس تعریف کنید.

ساخت-کاربر-در-پایگاه-داده-در-سی-پنل

پس از ایجاد کاربر جدید، حالا باید سطح دسترسی را تعیین کنید. در پایین همین بخش، جایی به شکل زیر وجود دارد که شما با انتخاب نام پایگاه داده و کاربر مورد نظر، دس ترسی های لازم را به آن کاربر در این دیتابیس میدهید.

نکته: برای مدیریت و نصب نرم افزار، باید تمامی گزینه های موجود را تیک بزنید تا دسترسی کامل داشته باشد.

ایجاد-دسترسی-کاربر-به-پایگاه-داده-در-my-sql

پس از انجام مراحل فوق، نوبت به نصب و راه اندازی وب سایت است.

نصب وردپرس

حالا وقت نصب وردپرس فرا رسیده است. در مرورگر خود عبارت localhost را تایپ کنید تا وارد صفحه نصب وردپرس شوید. پس از انتخاب زبان مورد نظر، بر روی دکمه Continue کلیک کرده و وارد صفحه بعد شوید.

در این صفحه، مطابق تصویر زیر، نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد ک نید، نام میزبان را بر روی localhost تنظیم کرده و یک پیشوند برای فایل های سیستمی خود انتخاب کنید.

نکته: نام میزبان، چه در هاست و چه در سرور مجازی باید لوکال هاست باشد.

نکته: پیشنهاد میشود، پیشوند جداول پایگاه داده، همان wp_ باشد ولی برای افزایش امنیت، میتوانید آنرا تعویض کنید ولی بخاطر داشته باشید که کاراکتر _ را حتما در آخر آن قرار دهید.

انتخاب زبان در هنگام نصب وردپرس

پس از پر کردن تمامی بخش ها، بر روی دکمه فرستادن کلیک کنید. با زدن این دکمه، اتصال با پایگاه داده بررسی میشود؛ درصورتی که اتصال برقرار نباشد، پیغامی با مضمون بررسی مجدد به شما نمایش داده خواهد شد و اگر اتصال برقرار شد، وارد صفحه بعد خواهید شد.

در این صفحه شما عنوان و توضیحات سایت خود را میتوانید وارد کنید و در پایین آن باید نام کاربری، رمز عبور و ایمیل ریکاوری را وارد کنید. پس از تکمیل این صفحه، بر روی دکمه پایین صفحه کلیک کنید.

نصب و راه اندازی وردپرس

تبریک میگیم، شما با موفقیت سایت خود را نصب کردید و حالا میتوانید با آدرس admin-https://yoursite.com/wp وارد سایت خود شوید.

نکته: برای ورود از لوکال هاست میتوانید با آدرس localhost/wp-admin وارد شوید.

© کپی رایت ۱400؛ تمامی حقوق وب سایت نزد شرکت سایار رایانه خاورمیانه محفوظ می‌باشد.