چک لیست سئو ۲۰۲۲
از آنجایی که حتما شما هم به دنبال یک پک لیست سئو هستید که به شما در افزایش ترافیک ارگانیک سایت و رتبهبندی در گوگل کمک کند. ما در این مقاله به تهیه چک لیست سئو که در سال ۲۰۲۰ به آن نیاز دارید، پرداختهایم. همچنین نکات مهمی که باید در مورد آنها بیشتر بدانید را پوشش دادهایم.
آشنا بودن با اصول اولیه سئو و تحلیل سیگنالهای سئو خارجی به شما کمک میکند تا از این دانش و آگاهی به عنوان یک مرجع استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که سایت شما به بهترین روشها پایبند است و به خاطر موضوعات و مواردی که از قلم افتادهاند، عقب نمیماند. اگر نیاز به سئو وب سایت دارید پیشنهاد میکنیم با ما تماس بگیرید تا با مشاوره رایگان شما را در این زمینه راهنمایی کنیم، ما با داشتن تیم تخصصی سئو سایت در کرج آماده همراهی کسب و کار شما در این زمینه هستیم.
نحوه استفاده از چک لیست سئو
ما در اینجا چک لیست سئو که در سال ۲۰۲۰ به آن نیاز دارید را به چند بخش تقسیم کردهایم که تمرکز اصلی آنها بر روی بخشهای اصلی سئو میباشد. این بخشها عبارتاند از مبانی، سرچ کلمات کلیدی، سئو فنی، سئو سایت داخلی و خارجی و محتوا. این یک فرصت خوب است که سایت شما بسیاری از این نکات را در بربگیرد و اگر سایت از قبل دارای این موارد باشد، در این زمینه یک قدم جلوتر از دیگران هستید.
با این حال، حتما میدانید که تمامی وبسایتها فرصتهایی برای بهبود و بهینهساری دارند و اگر از آنها غافل شده باشید، مطمئن باشید که در پایان این مقاله آن را پیدا خواهید کرد. فراموش نکنید که از لیست استفاده کنید.
مواردی را که به آنها اشاره میشود را در سایت خود پیدا کنید، اگر نیاز به بهبود هست آنها را برطرف کنید. فرصتهای موجود در موقعیتهای متفاوت را به حداکثر برسانید و از آنها استفاده کنید. شایان ذکر است که موفقیت در سئو ناشی از پیروی از یک لیست چک نیست، بلکه برای پیشی گرفتن از رقبا است. شما باید اطمینان حاصل کنید که بیشتر این نکات را پوشش میدهید.
اصول چک لیست سئو
اگر اصول اولیه و پایهای را دراختیار نداشته باشید، سایت شما برای رتبهبندی در شرایط رقابتی و سختی قرار خواهد گرفت. در پایین نکات بسیار مهمی آمده است که آگاهی از آنها برای رسیدن به موفقیت به شما بسیار کمک خواهد کرد.
۱- کنسول سرچ گوگل و ابزار Bing Webmaster را راه اندازی کنید
کنسول سرچ گوگل ابزاری اساسی است که راهحل و روشهای ارزشمندی را در مورد عملکرد سایت و همچنین دادههای زیادی را ارائه می دهد که میتوانید برای رشد بصری و ترافیک ارگانیک سایت خود استفاده کنید. ابزار Bing Webmaster یک پلتفرم مانند کنسول سرچ گوگل است، فقط دادهها و روشهایی را برای موتور جستجوی آنها فراهم میکند.
این ابزارهای مهم به شما این امکان را میدهد که شرایط جستجو کلمات کلیدی را که کاربران از آنها برای یافتن سایت شما استفاده میکنند، خطاهای موجود و موارد دیگر را شناسایی کنند. اگر این ابزار را راهاندازی نکردهاید، اکنون این کار را انجام دهید.
۲- از گوگل آنالیز استفاده کنید
درصورتی که اطلاعات صحیحی در دست نداشته باشید، قادر به تصمیم گیری صحیح نیز نخواهید بود. گوگل آنالیز یک ابزار تحلیلی رایگان است که به شما این فرصت را میدهد تا دادههایی را در مورد تعداد بازدید کنندگان سایت، اینکه چه کسانی هستند و نحوه علاقهمندی آنها با سایت را مشاهده کنید.
۳- اگر از وردپرس استفاده میکنید، یوست سئو را نصب کنید
یکی دیگر از روشهای تهیه چک لیست سئو که در سال ۲۰۲۰ به آن نیاز دارید این است که اگر از وردپرس به عنوان CMS خود استفاده میکنید، لازم است افزونه یوست سئو را نیز نصب و راهاندازی کنید تا عملکرد، ویژگیها و راهحلهایی را به شما ارائه دهد که به درستی به بهینه سازی وبسایت خود بپردازید.
توجه داشته باشید که استفاده از وردپرس به عنوان CMS بسیار امری مفید است و به شما در رسیدن به موفقیت کمک میکند چراکه ۳۵درصد از قدرت وب در این زبان برنامهنویسی وجود دارد.
۴- ایجاد و ارائه نقشه سایت
هدف از نقشه سایت این است که به موتورهای جستجو کمک کند تا تصمیم بگیرند که کدام صفحات باید خزیده شوند و نسخه استاندارد هر یک از آنها کدام است. درواقع، این لیستی از URLها است که محتوا اصلی سایت شما را مشخص میکند تا از خزیدن آن اطمینان حاصل شود. گوگل تعداد بسیار زیادی از قالبهای مختلف تقشه سایت را پشتیبانی میکند که XML یکی از برجستهترین آنها است. شما اغلب نقشه سایت خود را از آدرسhttps://www.domain.com/sitemap.xml پیدا میکنید.
حتما ببینید: خدمات سئو و بهینه سازی وب سایت
اگر از وردپرس و یکی از افزونههای ذکر شده در بالا استفاده میکنید، متوجه خواهید شد که تولید نقشه سایت عملکردی استاندارد است. در غیر این صورت، میتوانید نقشه سایت XML را با یکی دیگر از ابزارهای تولید نقشه سایت تهیه کنید. فراموش نکنید که پس از تهیه نقشه سایت، آن را به کنسول جستجوی گوگل و ابزار Bing Webmaster ارسال و تنظیم کنید.
۵- یک فایل Robots.txt ایجاد کنید
هدف استفاده از این فایل، محدود کردن دسترسی رباتهای موتور جستجو گوگل به محتوا سایت شما میباشد. در حقیقت، استفاده از این فایل به شما این فرصت را میدهد که بدون نگرانی از تولید محتوا تکراری، وجود لینهای بسیار و تاثیر منفی آنها بر سئو، صفحات سایت خود را فقط برای کاربران خود طراحی کنید. لازم به ذکر است که رباتها به صورت خودکار عمل میکنند. به گونهای که در ابتدا قبل از ورود به سایت و یا صفحهای اطمینان حاصل میکنند که آیا فایل Robots.txt و یا محدودیتی برای دسترسی به محتویات وجود دارد و یا خیر.
شایان ذکر است که تمامی رباتها به قوانین پایبند هستند و صفحات شما را ایندکس و بازدید نخواهند کرد. اما این نکته را نیز فراموش نکنید که برخی از رباتها هم ممکن است توجهی به این فایل نداشته باشند. زمانی که قصد محدود کردن رباتهای گوگل را داشته باشید میتوانید از فایل Robots.txt استفاده نمایید. اما در صورتی که تمامی صفحات سایت قابلیت ایندکس توسط گوگل را داشته باشند نیازی به این فایل نخواهید داشت.
اگر قصد ایجاد فایل Robots.txt را دارید، در ابتدا لازم است به هاست دسترسی داشته و این فایل را در ریشه اصلی آن کپی کنید. گاهی ممکن است به هر دلیلی به هاست دسترسی نداشته باشید. اصلا نگران نباشید چراکه در این صورت میتوانید با استفاده از تگهای متا در صفحه، دسترسی رباتهای گوگل را به آن محدود کنید.
۶- مطمئن شوید که گوگل سایت شما را ایندکس کرده است
همانطور که میدانید ایندکس به معنی فهرست میباشد. و اگر آدرس سایت و یا صفحه شما توسط خزندههای گوگل ثبت شده باشد، به این معناست که شما ایندکس شدهاید. درواقع انجام این فرایند به این صورت است که ابتدا گوگل سایت شما را پیدا میکند سپس بررسی میکند که آیا محتوا و مطالب موجود در سایت شما مطابق با الگوریتم خود است و یا خیر. از سوی دیگر خزندهها نیز به بررسی این موضوع میپردازند که از خط قرمزهای آنها عبود نکرده باشید.
اگر میخواهید متوجه شوید که این موضوع صورت گرفته است، ابتدا لازم است آدرس دامنه خود را بنویسید و قبل از آن site: را اضافه کنید. درصورتی که گوگل سایت شما را شناسایی کند، پس سایت شما ایندکس شده است. اگر پیام دیگری دریافت کنید مبنی بر اینکه کنسول سرچ گوگل را بررسی کنید، به این معناست که از نظر گوگل سایت شما وجود ندارد و ایندکس نشده است.
چک لیست کلمات کلیدی
اگر برنامهریزی دقیقی برای جستجو کلمات کلیدی نداشته باشید، هیچ رتبهای در موتورهای جستجو کسب نخواهید کرد و در صورتی که رتبهای کسب نکنید، ترافیکی نیز در کار نخواهد بود. در ادامه راهحلهایی را به شما معرفی کردهایم که برای جستجو هدفمند کلمات کلیدی و رسیدن به موفقیت در سئو به آنها نیاز خواهید داشت.
۱- رقبای خود را بشناسید
یکی از سریعترین راهها برای شروع تحقیق و جستجو در مورد کلمات کلیدی، یافتن اصطلاحاتی است که رقبای شما ازآنها استفاده میکنند و از آنها نتیجه گرفتهاند. توجه داشته باشید که تجزیه و تحلیل استراتژی رقبا هیچوقت وقت تلف کردن نیست.
چراکه به نتایجی دست خواهید یافت که آنها بعد از تحقیقات و بررسیهای بسیار به آنها رسیدهاند. دامنه خود و رقبای اصلی خود را با استفاده از ابزار SEMrush Domain Overview تنظیم کنید. سپس به سرعت قادر خواهید بود که آن دسته از رقبا که در همان فضای رقابت با شما رقابت میکنند را تشخیص دهید.
۲- کلمات کلیدی درآمدزا را پیدا کنید
لازم است بدانید که کلمات کلیدی درآمدزا در حرفه شما کدامند. چراکه این کلمات کلیدی هستند که تولید شما را تبدیل به فروش و در نهایت منجر به سودآوری میشود. چراکه اگر کلمات کلیدی که پیدا کردهاید پولساز و درآمدزا نباشند، فقط برای سایت شما ترافیک ایجاد خواهند که به خودی خود امری بیهوده است و هیچ تضمینی وجود ندارد که این کلمات در آینده برای شما درآمدی را به همراه داشته باشند.
استفاده از ترافیک غیرهدفمند کار را برای شما سخت خواهد کرد و اگر بخواهید استفاده از آنها همراه با سودآوری باشد باید از ترکیب چند تکنیک دیجیتال مارکتینگ مانند ایمیل مارکتینگ و … استفاده کنید و امیدوار باشید که مشتریان افزایش یابند و قادر به رقابت با دیگر رقبا باشید.
حتما ببینید: دپارتمان دیجیتال مارکتینگ
۳- کلمات کلیدی دم بلند پیدا کنید
استراتژی کلمات کلیدی بدون استفاده از کلمات دم بلند و طولانی، استراتژی هدفمندی نخواهد بود. چراکه این دسته از کلمات کلیدی نرخ تبدیل بالاتری نسبت به دیگر کلمات دارند. باید اطمینان حاصل کنید که استراتژی سئو شما تمرکز و هدف اصلی خود را بر روی کلمات کلیدی دم بلند قرار داده است. یکی از سادهترین راهها برای یافتن کلمات کلیدی طولانی این است که به جای کاربر فکر کنید و بررسی کنید که کاربر برای یافتن محصول موردنظر خود، چه چیزی را جستجو خواهد کرد. و یا به چه مشکلات و یا سوالاتی برخورد خواهد کرد. علاوه براین، میتوانید از ابزارهای رایگان و شگفتانگیز موجود نیز بهره ببرید. استفاده از این ابزار بسیار ساده است. در ابتدا کلمه کلیدی اصلی خود را وارد کرده، کشور خود را نیز انتخاب کنید و در نهایت لیستی از کلمات کلیدی خواهید داشت که میتوانید آنها را مطابق با نظر و هدف خود تغییر دهید.
۴- یک نقشه برای کلمات کلیدی ایجاد کنید
هنگامی که کلمات کلیدی موردنظر را شناسایی کردید، لازم است که آنها را در سایت خود به درستی بکار ببرید. این مسئله بسیار حائز اهمیت است که وقت بسیاری را صرف کنید و مطمئن شوید که کلمات کلیدی را به بهترین نحو در صفحات موردنظر و مورد هدف قرار دادهاید. انجام صحیح این فرایند طبق برنامهریزی که کردهاید ممکن است کمی دشوار باشد اما زمانی که آن را انجام دادی و به نتیجه رسیدید، متوجه خواهید شد که ارزشش را داشته است.
۵- اهداف صفحات رتبهبندی شده را تجزیه و تحلیل کنید
شما باید مطمئن شوید که محتوا صفحه شما با هدف جستجوگر مطابقت دارد. این بدان معناست که برای تجزیه و تحلیل صفحات رتبهبندی شده که با اهداف و محتوا مورد نظر شما هماهنگی دارند، لازم است وقت زیادی را صرف کنید. برای مثال ممکن است شما به دنبال این باشید که یک اصطلاح را در سطح کشور مورد هدف قرار دهید. ممکن است با حجم نتایج بالایی روبرو شوید. اما اگر نتایج موتورهای جستجو کشوری به سطح محلی بازگردانده شوند، شما رتبهبندی در موقعیتهای برجسته کسب نخواهید کرد. اگر هدف محتوا را که گوگل در آن رتبهبندی میکند درک نکنید، نمیتوانید اطمینان حاصل کنید که محتوا شما با آن الگوریتم تراز و مطابقت دارد.
۶- سوالاتی که ممکن است از شما پرسیده شوند را شناسایی کنید
یکی دیگر از کارهایی که برای چک لیست سئو باید انجام دهید، دانستن سؤالاتی که مخاطبان شما مطرح میکنند میتواند به شما کمک کند تا به بهترین روش به مطالب سایت خود پاسخ دهید. چراکه امروزه بسیاری از افراد به این عنوان به موتورهای جستجو مراجعه میکنند که درواقع آنها را موتورهای پاسخگو میدانند.
لیستی از سوالات مربوط به هر کلمه کلیدی وارد شده در ابزار کلمه کلیدی پیدا خواهید کرد. این لیست به شما امکان میدهد که حجم جستجو ماهانه این موارد را نیز مشاهده کنید. شایان ذکر است که این یک نقطه شروع عالی میباشد و میتواند الهامبخش خوبی باشد، خصوصاً اگر کلمات کلیدی خاصتری را به عنوان نقطه شروع در نظر بگیرید و در ابزار وارد کنید.
۷- این موضوع را درک کنید که رتبهبندی کلمات کلیدی کاری دشوار است
زمانی که یک برند جدید وبسایت خود را ایجاد میکند، برای کسب رتبهبندی سایت نیز راه طولانی را باید طی کند و با عوامل متفاوتی نیز دست و پنجه نرم کند. درست است که شنیدن چنین موضوعی سخت است اما باید بدانید که چیزی جز حقیقت نیست. به همین خاطر، اگر فقط انتظار دارید که در این راه سریعتر به نتیجه و موفقیت برسید و هرآنجه را که در ذهن دارید عملی شود، باید در ابتدا درک کنید که رتبهبندی برای کلمات کلیدی موردنظر، امری بسیار دشوار و زمانبر است.
در اینجا لازم است که یکبار دیگر به یکی از ابزار جستجو کلمات کلیدی مراجعه کنید، کلمه کلیدی را که هدف قرار دادهاید را وارد کنید و مشکلات موجود مربوط به آن را بررسی کنید. به همین خاطر است که قرار گرفتن یک وبسایت تازهکار در صفحه اول موتور جستجو گوگل امری دشوار است اما با اندکی پشتکار و برنامهریزی دقیق حتما شدنی است.