در ۸ گام استراتژی شبکه های اجتماعی سازمان خود را ترسیم کنی
استراتژی شبکه های اجتماعی خلاصهای از کارهایی است که شما قصد دارید در این پلتفرمها به آن دست پیدا کنید. مراحل گردآوری شده در اینجا شما را راهنمایی میکند و به شما این امکان را میدهد که به موفقیت نزدیکتر شوید. جالب است بدانید برنامه شما هرچه خاص تر باشد، مؤثرتر خواهد بود. تلاش کنید آن را مختصر نگه دارید. به بیان دیگر، برنامه چنان بلند و گستردهای را در نظر نگیرید که اندازهگیری نتایج به دست آمده غیرقابل دستیابی یا غیرممکن باشد.
اگر در زمینه بازاریابی شبکههای اجتماعی و تعیین استراتژی حضور کسب و کارتان در این شبکهها نیاز به راهنمایی دارید با ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان در این زمینه بهرهمند شوید؛ ما با داشتن تیم تخصصی دیجیتال مارکتینگ در کرج آماده همراهی شما در این مسیر هستیم.
در این پست شما را با ۸ مرحله ساده برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی موفق در رسانههای اجتماعی راهنمایی خواهیم کرد.
در بازاریابی رسانههای اجتماعی اهدافی را انتخاب کنید که مطابق با اهداف تجاری شما باشند
استراتژی های خود را S.M.A.R.T کنید
اولین قدم برای ایجاد یک استراتژی برنده، تعیین اهداف و خواستههای موردنظر است. بدون اهداف شما راهی برای سنجش موفقیت و بازده سرمایه گذاری نخواهید داشت. هر یک از اهداف شما باید این ویژگیها را داشته باشد:
خاص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط و زمان محدود. این موارد چهارچوب اهدافS.M.A.R.T. هستند که شما را راهنمایی کرده و به شما این اطمینان را میدهد که در نهایت نتایج واقعی از تجارت خود کسب خواهید کرد.
معیارهای سودمند را دنبال کنید.
برخی از معیارهای بیهوده مانند تعداد فالوورها و لایکها قابل ردیابی و دستیابی هستند اما اثبات ارزش واقعی آنها دشوار است. در عوض، بهتر است که تمرکز خود را برروی مواردی از جمله مشارکت، نرخ کلیک و نرخ تبدیل بگذارید. ممکن است اهداف مختلفی را برای شبکه های اجتماعی مختلف و یا حتی استفادههای مختلف برای هر شبکه از این پلتفرمها را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال، اگر از LinkedIn برای هدایت و جذب ترافیک به وبسایت خود استفاده میکنید، میزان کلیکها را اندازهگیری میکنید.
اگر اینستاگرام برای آگاهی از برند است، ممکن است تعداد بازدیدهای استوری اینستاگرام را ردیابی کنید. و اگر در فیسبوک تبلیغ میکنید، هزینه هر کلیک (CPC) یک معیار موفقیت آمیز است. توجه داشته باشید که اهداف رسانههای اجتماعی باید با اهداف بازاریابی کلی شما مطابقت داشته باشد. این مطابقت نشان دادن ارزش کار را آسان خواهد کرد و همچنین فرایند خرید قابل اعتماد خواهد شد. اگر میخواهید شروع به تدوین برنامه بازاریابی رسانههای اجتماعی کنید، فقط کافیست اقدام به نوشتن ۳ هدف موردنظر خود کنید.
لازم است این را نیز اضافه کنیم که شرکت سایار رایانه در بازاریابی شبکه های اجتماعی در کنار شماست تا بهترین راه کارها را برای شما جلوی پایتان قرار دهد.
تا جایی که میتوانید درباره مخاطبان خود بیاموزید
ایجاد پرسونای مخاطب
اینکه بدانید مخاطبان شما کیست و کاملا آنها و نیازشان را بشناسید بسیار حائز اهمیت است. چراکه به این ترتیب میتوانید محتوایی را ایجاد کنید که آنها دوست دارند ببینند، نظر دهند و به اشتراک بگذارند. همچنین اگر بخواهید دنبالکنندگان رسانههای اجتماعی تجارت خود را به مشتری تبدیل کنید، این آگاهی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. زمانی که میخواهید مخاطب هدف را بشناسید باید به مواردی مانند سن، محل زندگی، میزان درآمد، عنوان شغلی و منافع توجه داشته باشید.
با طرفداران، دنبالکنندگان و مشتریان خود به عنوان افراد واقعی با خواستهها و نیازهای واقعی روبرو شوید و برخورد کنید. همچنین بدانید که چگونه باید آنها را در رسانههای اجتماعی مورد هدف قرار دهید و توجه آنها را به خود جلب کنید.
حتما ببینید: شناخت مخاطب و بازاریابی اجتماعی
جمع آوری دادهها
به فرضیات فکر نکنید. تجزیه و تحلیل رسانههای اجتماعی همچنین میتواند اطلاعات ارزشمندی را در مورد اینکه فالوورهای شما چه کسانی هستند، کجا زندگی میکنند و چگونگی با نام تجاری شما در رسانههای اجتماعی تعامل دارند و ارتباط برقرار میکنند. آگاهی از این موارد به شما این امکان را میدهد که استراتژی خود را اصلاح کرده و مخاطبان خود را بهتر هدف گذاری کنید.
رقبا خود را بشناسید
این مسئله که رقبا شما در حال حاضر از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند، این شانس را برای شما به ارمغان میآورد که قادر به بررسی و یادگیری کاری باشید که آنها انجام میدهند.
انجام یک تحلیل رقابتی
تجزیه و تحلیل رقابتی به شما این فرصت را میدهد تا بفهمید که رقیب شما چه کسی است و چقدر خود در حال انجام فعالیتهای موردنیاز بازاریابی است. این مورد دید بهتری از انتظاراتی که باید در استراتژی خود داشته باشید به شما میدهد و همچنین در تعیین اهداف رسانههای اجتماعی و یافتن فرصتهای بیشتر کمک بسیار میکند.
برای مثال شاید یکی از رقبا شما در فیسبوک مسلط داشته باشد، اما تلاش چندانی در توییتر یا اینستاگرام نکرده است. شاید بخواهید به جای اینکه سعی کنید طرفداران خود را به دور از یک فرد و رقیب مسلط بدست آورید، روی شبکه ها اجتماعی ای که مخاطبان شما از آن محروم هستند تمرکز کنید.
از رسانههای رادیویی استفاده کنید.
استفاده از رسانههای رادیویی یکی دیگر از روشهای رقابت در استراتژی رسانههای اجتماعی با رقبا است. در خصوص نام برند رقیب خود و هرآنچه که به آنها و خدمات قابل ارائهشان مربوط میشود، حسابی تحقیق کنید. دریابید که آنها در پلتفرمهای اجتماعی چه چیزی را به اشتراک میگذارند و مخاطبین درباره آنها چه میگویند.
نکته راهنما: از یک ابزار مدیریت رسانه های اجتماعی مانند Hootsuite برای تنظیم جریانهای رادیویی به منظور نظارت بر کلمات کلیدی و حسابهای کاربری مربوطه استفاده کنید. در هنگام ردیابی، ممکن است در نحوه استفاده کانالها متوجه تغییراتی شوید.
رسانه اجتماعی خود را بازرسی کنید
اگر از رسانه اجتماعی استفاده میکنید، پیشنهاد ما این است که از تلاشها و فعالیتهایی که کردهاید بررسی کنید و این سوالات را از خود بپرسید:
- تا به حال چه کاری انجام داده و کدام کار را انجام ندادهاید؟
- چه افرادی درگیر برند و پلتفرم اجتماعی شما شدهاند؟
- مخاطب مورد نظر شما از کدام شبکه استفاده میکند؟
- حضور خود و رقبا در شبکه های اجتماعی را چگونه میبینید؟
پس از جمع آوری این اطلاعات، آماده خواهید بود که در مورد راههای بهبود فکر کنید. ما یک الگو راهنما بررسی استراتژی رسانههای اجتماعی با رعایت مواردی آسان ایجاد کردهایم تا بتوانید هر مرحله از این روند را طی کنید. شایان ذکر است که بررسی شما باید تصویری روشنی از اهداف هر یک از پلتفرمهای اجتماعی ارائه دهد. اگر هدف یک حساب کاربری مشخص نیست، در مورد به این فکر کنید که آیا ارزش نگهداری دارد؟ برای کمک به تصمیمگیری سؤالات زیر را از خود بپرسید:
- آیا مخاطب من اینجا در این رسانه اجتماعی است؟
- اگر چنین است، آنها چگونه از این سیستم عامل استفاده میکنند؟
- آیا میتوانم برای دستیابی به اهدافم از این حساب کاربری استفاده کنم؟
پرسیدن این سؤالات دشوار، استراتژی شما را متمرکز خواهد کرد. در حین بازرسی ممکن است با حسابهای کاربری روبرو شوید که نام تجاری یا نام محصولات را جعل کرده. اینگونه اتفاقات میتوانند برای برند شما مضر باشند. به همین خاطر فراموش نکنید که دائما فالوورهای خود را چک کنید و از تقلب نبودن آنها اطمینان حاصل کنید.
حساب کاربری بسازید و پروفایل آن را بهبود ببخشید
تصمیم بگیرید که قصد دارید از کدام شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
همانطور که تصمیم میگیرید از کدام پلتفرم استفاده کنید، لازم است استراتژی رسانههای اجتماعی مربوط به آن را نیز تنظیم کنید و در نظر داشته باشید. برای هر شبکه بیانیهای تهیه کنید. این عمل به شما کمک میکند تا بتوانید نیرو اصلی خود را بر روی یک هدف خاص متمرکز کنید. به عنوان مثال: ما از توییتر برای پشتیبانی مشتری و همچنین کاهش ارسال ایمیل و تماس تلفنی استفاده خواهیم کرد. و یا از LinkedIn برای ارتقا و به اشتراک گذاری فرهنگ شرکت خود برای کمک به استخدام و حمایت از کارمندان استفاده خواهیم کرد. اگر نمیتوانید بیانیهی مستحکمی را برای یک کانال خاص ایجاد کنید، ممکن است بخواهید از خود بپرسید که آیا ادامه این مسیر ارزش دارد یا خیر.
حتما ببینید: استوری اینستاگرام چیست و چگونه با استفاده از آن میتوانیم مخاطبان خود را افزایش دهیم؟
پروفایل خود را تنظیم کنید.
هنگامی که تصمیم گرفتید روی کدام شبکهها تمرکز کنید، وقت آن است که پروفایل خود را نیز ایجاد کنید. یا موارد موجود را بهبود بخشید تا آنها با استراتژی شما مطابقت داشته باشند.
حتماً همه قسمتهای نمایه را پر کنید.
سعی کنید کلماتکلیدی که افراد برای جستجو برند شما استفاده میکنند را بکار گیرید. از تصاویر و محتوایی در شبکهها استفاده کنید تا پروفایل شما به راحتی قابل تشخیص باشد. فراموش نکنید از تصاویر با کیفیت استفاده کنید که از ابعاد توصیه شده برای هر شبکه پیروی میکنند. به یاد داشته باشید بهتر است از شبکههای کمتری استفاده کنید تا اینکه سعی کنید در هر شبکه حضور خود را حفظ کنید.
۶- الهام بگیرید
اگرچه مهم است نام تجاری شما منحصر به فرد باشد، اما با این وجود هم میتوانید از مشاغل دیگر که از نظر اجتماعی عالی هستند الهام بگیرید.
استوری رسانههای اجتماعی
معمولاً میتوانید این موارد را در بخش تجارت وب سایت شبکه های اجتماعی پیدا کنید. مطالعه موارد جنبی میتواند دید ارزشمندی را ارائه دهد که میتوانید آنها را در استوری رسانه اجتماعی خود اعمال کنید.
مارکهای مورد علاقه شما در رسانههای اجتماعی
از پیگیری رسانههای اجتماعی چه کسی لذت میبرید؟ آنها چه کاری انجام میدهند که افراد را مجبور به مشارکت و به اشتراک گذاری مطالب خود میکنند؟ به عنوان مثال National Geographic یکی از بهترینها در اینستاگرام است و تصاویری خیره کننده را با کپشنی قانع کننده ترکیب میکند. توجه کنید که هرکدام از این حسابهای کاربری دارای صدا، لحن و سبک مداوم و هماهنگی هستند. این مهم است که افراد بدانند از برند و خدمات شما چه انتظاری باید داشته باشند. به بیان دیگر چرا باید شما را دنبال کنند؟ چه چیزی به آنها ارائه خواهد شد؟ تداوم همچنین به حفظ محتوا شما کمک میکند تا حتی اگر چندین نفر را در شبکه های اجتماعی خود داشته باشید، بازهم محتوا شما برای آنها ارزشمند و باکیفیت باشد.
از فالوورهای خود نظرسنجی بخواهید.
مصرفکنندگان همچنین میتوانند از رسانههای اجتماعی الهام بگیرند. مشتری های هدف شما درخصوص خرید آنلاین چه میگویند؟ چه چیزی را میتوانید در مورد خواستهها و نیازهای آنها بیاموزید؟ اگر حساب کاربری دارید، میتوانید از دنبالکنندگان خود نیز بپرسید که از شما چه میخواهند. فقط اطمینان حاصل کنید که آنچه را که از شما درخواست میکنند را دنبال کرده و تحویل میدهید.
۷- تقویم محتوایی برای رسانه اجتماعی خود ایجاد کنید
قطعا میدانید که به اشتراک گذاشتن محتوای باکیفیت چقدر حائز اهمیت است. اما داشتن یک برنامه برای زمانی که قصد دارید محتوا از پیش آماده شده را به اشتراک بگذارید نیز تا حدودی مهمتر است چراکه این فرایند به ایجاد تاثیر بیشتر کمک بسیار خواهد کرد. در تقویم محتوا رسانههای اجتماعی شما همچنین باید زمانی را که در تعامل با مخاطب صرف میکنید را حساب کنید.
برنامه انتشار محتوا را تنظیم کنید.
تقویم محتوایی که در نظر گرفتهاید باید شامل تاریخها و زمانهای مربوط به انتشار نیز باشد. انجام این فرایند درواقع فرصت مناسبی برای برنام ریزی همه فعالیتهای رسانههای اجتماعی است. این تقویم از تصاویر و اشتراک گذاری پیوندها تا پست ها و فیلم های وبلاگ میتواند به شما کمک کند. همچنین شامل پست روزانه و محتوا مربوط به فعالیتهای رسانههای اجتماعی است. تقویم شما همچنین تضمین میکند که پستهای شما به فاصله درستی در رسانههای کاربری قرار گرفته و در زمانهای بهینه منتشر میشوند.
محتوا مناسب و ترکیبی را تعیین کنید.
اطمینان حاصل کنید که تقویم شما بیانیه ماموریت خود را برای هر نمایه اجتماعی اختصاص داده شده است. به گونهای که هدف هر آنچه که ارسال میکنید برای پشتیبانی از اهداف تجاری است. شما ممکن است تصمیم بگیرید که:
- ۵۰٪ از محتوا باعث برگشت ترافیک به وبسایت شما شود.
- ۲۵٪ از مطالب از منابع دیگر تهیه شود.
- ۲۰٪ از اهداف مواردی مانند ثبت نام خبرنامه، بارگیری کتابهای الکترونیکی و غیره را پشتیبانی کند.
- ۵٪ از مطالب مربوط به فرهنگ شرکت شما باشد.
قرار دادن این نوع پستهای مختلف در تقویم محتوا، شما را از حفظ ترکیب مناسب پستها اطمینان میدهد. اگر تازهکار هستید و مطمئن نیستید چه نوع محتوایی برای انتشار بهترین گزینه است، قانون ۸۰-۲۰ را امتحان کنید:
- ۸۰٪ از پستها باید مخاطبان شما را آگاه سازند، آموزش دهند یا سرگرم کنند.
- ۲۰٪ از آنها برند شما را مستقیماً تبلیغ کنند.
همچنین میتوانید قانون رسانههای اجتماعی یک سوم را امتحان کنید:
- یک سوم محتوا کسب و کار شما را ارتقا میبخشد، کاربران را به مشتری تبدیل میکند و در نهایت سبب ایجاد سود میشود.
- یک سوم مطالب شما ایدهها و داستانهای رهبران فکری در صنعت یا مشاغل همسان را به اشتراک میگذارد.
- یک سوم مطالب شما تعامل شخصی با مخاطبان شماست.
نکته: پس از تنظیم تقویم خود، به جای اینکه به طور مداوم در طول مسیر خود هرروز آن را نتظیم کنید، قالب خام آن را آماده سازی کنید و فقط زمانبندیهای موردنظر را متناسب با اهداف تغییر دهید.
حتما ببینید: ۱۳ روش اثبات شده برای موفقیت در بازار محتوایی
۸- استراتژی خود را ارزیابی و تنظیم کنید
استراتژی رسانههای اجتماعی یک سند بسیار مهم برای تجارت شما میباشد. جالب است بدانید که ارزش و تاثیر آن را تا زمانی که آن را امتحان نکنید، متوجه نخواهید شد. از آنجا که شروع به اجرای برنامه و بررسی و پیگیری نتایج به دست آمده میکنید، ممکن است متوجه شوید که برخی از استراتژیها همانطور که پیش بینی کردهاید، کار نمیکنند. در حالی که سایرین حتی بهتر از آنچه پیش بینی میشد کار میکنند.
به معیارهای عملکرد خود توجه کنید.
علاوه بر آنالیزهای موجود در هر شبکه اجتماعی، میتوانید از پارامترهای UTM برای ردیابی بازدیدکنندگان اجتماعی در هنگام جابجایی از طریق وبسایت خود استفاده کنید. بنابراین میتوانید دقیقاً ببینید که پستهای اجتماعی بیشترین ترافیک را به وبسایت شما هدایت میکنند.
دوباره ارزیابی کنید، آزمایش کنید و بازهم این کار را تکرار کنید.
پس از ورود این داده ها، از آن برای ارزیابی مجدد استراتژی خود به طور مرتب استفاده کنید. همچنین میتوانید از این اطلاعات برای آزمایش پستها، کمپینها و استراتژیهای مختلف در مقایسه بایکدیگر استفاده کنید. آزمایش مداوم به شما این امکان را میدهد تا متوجه شوید چه عواملی مؤثراند و کدام یک بیتاثیر. بنابراین میتوانید استراتژی خود را در به موقع اصلاح کنید. نظرسنجیها همچنین میتوانند راهی عالی برای فهمیدن چگونگی عملکرد استراتژی شما باشند.
از فالوورها، لیست ایمیل و بازدید کنندگان وب سایت خود بپرسید که آیا شما نیازها و انتظارات آنها را برآورده میکنید؟ و اینکه دوست دارید اطلاعات بیشتری از آنها ببینید. سپس مطمئن شوید آنچه را که به شما میگویند و درواقع از شما انتظار دارند را به آنها تحویل خواهید داد. شایان ذکر است که رسانههای اجتماعی حرکتی سریع دارند. به صورتی که شبکه های اجتماعی جدید به سرعت پدیدار میشوند و تجارت شما دورههای تغییر را نیز به سرعت طی خواهد کرد.
همه اینها بدان معنی است که استراتژی رسانههای اجتماعی شما باید یک سند زنده باشد که شما در صورت لزوم آنها را مرور و تنظیم کنید. برای ماندن در مسیر، اغلب به آن مراجعه کنید. همچنین لازم است بدانید که نباید از ایجاد تغییر بترسید تا بهتر اهداف، ابزار یا برنامههای جدید منعکس شوند.
هنگامی که استراتژی اجتماعی خود را به روز میکنید، مطمئن شوید که همه افراد تیم خود را میشناسند. به این ترتیب همه آنها میتوانند با هم همکاری کنند تا به کسب و کار شما به بهترین نحو کمک نمایند.