۱۷ گام در اینستاگرام که منجر به افزایش مخاطبان میشود
۱۷ نکته بهینه سازی بازاریابی اینستاگرام به شما هرآنچه که برای افزایش مخاطب کسب و کارتان در فضای دیجیتال نیاز دارید را آموزش میدهد. در سال های اخیر تعداد برندهایی که بازاریابی اینستاگرام را در استراتژی تجاری خود قرار میدهند، افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۶ تقریبا نیمی از بازاریابان ایالت متحده از اینستاگرام استفاده کردهاند و این آمار در سال ۲۰۲۰ به ۷۵% رسیده است.
پس جای تعجب نیست که اینستاگرام ماهانه یک میلیارد کاربر فعال و بیش از ۸۴۹ میلیون مخاطب تبلیغاتی دارد. اگر کسب و کار شما نیاز به فعالیت در اینستاگرام دارد پیشنهاد میکنیم برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه با ما تماس بگیرید؛ سایار رایانه با داشتن تیم تخصصی تولید محتوا و تبلیغات اینستاگرام در کرج آماده همراهی شما در این زمینه است.
نکات بازاریابی اینستاگرام که در این مقاله به شما ارائه خواهیم داد، مسیرهای میانبری برای رسیدن به موفقیت در این زمینه را در بر میگیرد. پس اگر تازه کار هستید و یا تازه به این مبحث علاقه مند شدهاید، با ما همراه باشید.
قبل از شروع کار با بازاریابی اینستاگرام، نیاز است که یک بیزینس اکانت ایجاد کنید. اگر از قبل حساب کاربری شخصی ایجاد کردهاید، پس سه گام بعدی که در ادامه توضیح داده شده است را جلو هستید. اما اگر هیچگونه حساب کاربری ندارید، به دقت ۳ گام بعدی را مطالعه نمایید.
پیش نیاز ۱) برنامه اینستاگرام را دانلود کنید.
- برای اندروید
- برای آیفون (IOS)
پیش نیاز ۲) ثبت نام کنید.
- برنامه را باز کرده.
- اگر تلفن همراهتان اندروید است بر روی گزینه Sign Up With Email or Phone Number و اگر IOS است بر روی گزینه Create New Account کلیک کنید.
- شماره موبایل و یا ایمیل خود را وارد کنید.
- پسورد و نام کاربری خود را وارد کنید.
- سایر اطلاعات مورد نیاز در خصوص پروفایل خود را تکمیل کرده و در نهایت بر روی گزینه done یا انجام شد، کلیک کنید.
پیش نیاز ۳) تغییر حساب کاربری شخصی به بیزینسی
- به قسمت پروفایل رفته و بر روی تنظیمات که در بالا سمت راست قرار دارد، کلیک کنید. (آیکون تنظیمات معمولا به شکل چرخ دنده و یا سه خط است.)
- سپس گزینه حساب یا account را انتخاب کنید.
- اگر پیج فیس بوک دارید، آن را نیز فعال کنید.
- اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید و در نهایت گزینه done یا انجام شد را بزنید.
گام ۱: از بیزینس اکانت استفاده کنید.
درصورتی که نکات بالا را رد کرده اید و میخواهید این مطالب را بر روی حساب کاربری شخصی خود پیاده کنید، باید گفت که همه ی جوانب را در نظر نگرفته اید.
چراکه بیزینس اکانت مواردی را در برمیگیرد که عبارت اند از:
- اینستاگرام Insights
- تبلیغات اینستاگرام (Instagram ads)
- خرید اینستاگرام (Instagram shopping)
- اطلاعات تماس کاربران و استفاده از گزینه CTA
ایجاد هر کدام از حساب های کاربری مزایا خود را به همراه دارد اما برای کسب و کارها، بیزینس اکانت امری اجنتاب ناپذیر است و دقیقا همان چیزی است که به آن نیاز دارید. پس اگر بیزینس اکانت خود را ایجاد نکرده اید، مجدد به بالا رفته و طبق دستور العمل ذکر شده، آن را ایجاد کنید.
گام ۲: اهداف خود را واضح و دقیق مشخص کنید.
تمامی پلت فرم های اجتماعی، ابزاری بیش نیستند و شما قادر به استفاده مفید و تاثیر گذار از آنها نخواهید بود مگر آنکه دید شفاف و واضحی از اهداف خود داشته باشید. بازاریابی اینستاگرام برای کسب و کارهای مختلف، متفاوت عمل میکند. آیا شما به دنبال شناخته شدن بیشتر برند خود، فروش و … هستید؟
حتی ممکن است بخواهید چندین نتیجه متفاوت را یکجا به دست آورید. اما تا زمانی که هدف مشخصی نداشته باشید و آگاهی کافی از بازاریابی اینستاگرام کسب نکرده باشید، رسیدن به این نتایج امری احتمالی است.
گام ۳: مشتریان خود را مشخص کنید.
یک تحقیق کوچک و ساده در اینستاگرام به شما این امکان را میدهد که به بهترین کاربران دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال ، پست ما در آمار جمعیتی اینستاگرام نشان می دهد که:
- فعال ترین کاربران اینستاگرام میان ۱۸ الی ۲۹ سال سن دارند.
- ایالت متحده بزرگترین بازاریابی اینستاگرام را دارد.
- ساکنان شهری بیشتر از ساکنان حومه شهر از اینستاگرام استفاده میکنند.
نتایج به دست آمده به این معنا نیست که شما فقط باید به افراد ۲۰ ساله شهرنشین دسترسی داشته باشید. درعوض باید بازار هدف خود را مشخص کنید و محتوایی ارزشمند را تولید کنید که به طور مستقیم توجه کاربر را جلب کرده و با آن ارتباط برقرار کنند.
گام ۴: پروفایل خود را ارتقا دهید.
فقط با استفاده از ۱۵۰ کاراکتر باید پروفایل خود را به گونه ای بهبود ببخشید که چشم نواز باشد، هدف برندتان را در مختصر ترین نوع به مشتری برسانید و به مردم بگویید که چرا باید شما را دنبال کنند. این فضا برای وارد کردن این همه اطلاعات مهم، بسیار کم است. اما خوشبختانه، شما در اینستاگرام گزینه های دیگری برای وارد کردن اطلاعات مورد نیاز دارید که میتوانید از آنها بهره ببرید و به کابران کمک کنید که راحت تر شما را پیدا کنند. این نمایه های به شرح زیر میباشند:
نام و نام خانوادگی شما در اینستاگرام:
شامل ۳۰ کاراکتر است که معمولا گنجانده میشود.
نام کاربری اینستاگرام:
مجدد شامل ۳۰ کاراکتر است که از قبل آن را وارد کردهاید.
اضافه کردن آدرس وب سایت در اینستاگرام:
با استفاده از وارد کردن آدرس وبسایت خود در این قسمت، کاربران میتوانند براحتی شما را پیدا کنند.
انتخاب گروه شغلی خود جهت دسته بندی:
این قسمت از بیزینس اکانت بدون هدر دادن کاراکترها و توضیحات طولانی به افراد کمک میکند که متوجه نوع کسب و کار شما شوند.
اضافه کردن اطلاعات تماس:
اطلاعات تماس درواقع به کاربر کمک میکند که به راحتی به شما دسترسی داشته باشد.
تعریف دکمه CTA در پیج بیزینسی
این بخش سبب ایجاد راهی بدون واسطه برای مشتری با شما از طریق پروفایلتان میشود.
گام ۵: در انتخاب عکس پروفایل نهایت دقت را بکار ببرید.
بسیاری از برندها بر این عقیدهاند که از لگو برند خود به عنوان عکس پروفایل استفاده کنند. این امر سبب ایجاد و افزایش اعتبار میشود و همچنین کاربر با یک نگاه میتواند متوجه هویت کار شما شود. توجه کنید که عکس پروفایل اینستاگرام در ابعاد ۱۱۰ در ۱۱۰ پیکسل نمایش داده میشود که باید به شکل دایره به قطر ۱۱۰ پیکسل برش خورده باشد.
با این حال، ممکن است در ابعاد ۳۲۰ در ۳۲۰ پیکسل نیز تغییر یابد. بنابراین باید فایلی را به اندازه بزرگ بارگذاری کنید تا مطمئن شوید اگر اینستاگرام نحوه نمایش عکس پروفایل را تغییر داد، عکس پروفایل شما هنوز هم خوب به نظر برسد. اگر طراحی لگو شما به صورت مربع است باید تصویر را کوچک کنید تا جزئیات موجود در لگو از قلم نیوفتند.
گام ۶: محتوای بصری ارزشمند تولید کنید.
اینستاگرام یک رسانه بصری است، بنابراین اگر اطلاعات کافی در خصوص کارکرد آن داشته باشید، به راحتی پستهای شما بسیار عالی به نظر میرسد. شما به تجهیزات عکاسی حرفهای احتیاج ندارید اما عکسها حداقل باید با کیفیت، نور کافی و مرتبط با موضوع کار شما باشند. مهمتر از آن، عکس ها باید بسیار قانع کننده و جذب کننده باشند.
پیشنهاد ویژه: بازاریابی و تولید محتوای تخصصی اینستاگرام
تعداد عکس های زیبا در اینستاگرام بسیار است اما اگر داستانی برای گفتن ندارند و کاربر را هیجانزده نمیکنند، پس آنها برای بازاریابی اینستاگرام در نظر گرفته نشدهاند. و حتی اگر برای بازاریابی اینستاگرام استفاده شدهاند، لازم است که در انتخاب آنها تجدید نظرکنید و انتخاب هوشمندانه جدیدی داشته باشید. چراکه این نوع عکس ها برای کسب و کار شما منجر به ایجاد مشتری و جذب کاربر نخواهد شد.
گام ۷: ظاهر برند خود در اینستاگرام را جدی بگیرید.
زمانی که تصمیم به انتشار یک محتوا میگیرید، باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که آن محتوا چگونه بنظر میرسد. همانطور که ظاهر صفحه بسیار مهم میباشد، نوع محتوا نیز حائز اهمیت است. ظاهر اینستاگرامتان باید دارای الگو خاصی باشد که در تمامی پست ها رعایت شده است. این امر سبب شناخت بهتر و بیشتر شما توسط کاربر خواهد شد. و هم زمانی که پستی با این الگو ببینند، برای آنها قابل شناسایی است و میدانند که این پست مربوط به کدام برند و کسب و کار است.
گام ۸: کپشن های عالی بنویسید
درست است که پیشتر به بصری بودن اینستاگرام اشاره کردیم، اما این بدان معنا نیست که از کپشن های خود غافل شوید. صدای برند شما به همان اندازه که ظاهر برند مهم است، تاثیرگذار و حائز اهمیت است. فراموش نکنید که هماهنگی کپشن ها هم مانند هماهنگی تصاویر باید حفظ شود. (زیرنویس) کپشن های اینستاگرام حداکثر شامل ۲۲۰۰ کاراکتر میباشند، بنابراین میتوانید از آنها برای صحبت کردن در هر زمینهای، از یک نوشته کوتاه گرفته تا داستان پردازی، استفاده کنید.
لازم به ذکر است که در هر کپشن فقط دو سطر اول متن بدون اینکه بر روی گزینه “بیشتر بخوانید” (read more) ضربه بزنید، ظاهر میشود. از آنجایی که اکثر افراد علاقه ای به خواندن متن های طولانی ندارند و ترجیح میدهند فقط با یک نگاه اطلاعات مهم را کسب کنند، پیشنهاد میشود که مهمترین اطلاعات را در دو سطر اول جای دهید. اما اگر حرف بیشتری برای گفتن دارید، نگران نباشید و ادامه دهید ولی توجه داشته باشید که متنی ارزشمند را ارائه دهید که ارزش زمان کاربر را داشته باشد و آنها را به بیشتر خواندن جذب کند.
گام ۹: از هشتگ ها هوشمندانه استفاده کنید.
هشتگ ها کلید بیشتر دیده شدن و شناخته شدن برند شماست. در یک پست اینستاگرامی شما میتوانید بیش از ۳۰ هشتگ استفاده کنید اما تا حدودی زیاده روی است. توصیه میکنیم در هر پست بین ۵ تا ۹ هشتگ استفاده کنید. تکرار بیش از حد هشتگ ها حوصله سر بر است و میتواند منجر به ریزش کاربرها شود.
برای به دست آوردن بیشترین مزایا از هشتگ ها، آنهایی را انتخاب کنید که:
- مرتبط هستند.
- مخصوص محصولات و خدمات شما هستند.
- به منظور جذب کاربر و تبلیغاتی نیستند. مانند #like4like#followme
گام ۱۰: مخاطب پسند عمل کنید.
اگر میخواهید در اینستاگرام شناخته شوید و مخاطب پسند باشید، باید سخت تلاش کنید و تمامی ۱۷ نکته بهینه سازی بازاریابی اینستاگرام را در نظر داشته باشید. استفاده از محتوای با کیفیت عالی است اما اگر کامنت ها و نظرات را در نظر نگیرید و یا با دیگر افراد هیچگونه تعاملی نداشته باشید، زندگی طولانی و خالی از کاربری را در شبکه های اجتماعی خواهید داشت.
حداقل، به نظرات ارسال شده در مورد پستی که به اشتراک گذاشتهاید، پاسخ دهید. همچنین به جستجوی اکانت های معروف بپردازید. آنها را دنبال کنید، پست هایشان را لایک کنید و گاها نظر خود را رسال نمایید. اگر کسی شما را در یک پست تگ کرده است، آن را بررسی کرده و به دنبال فرصت هایی برای تعامل باشید. و در یک کلام خود را به عنوان فرد و برندی معرفی کنید که فقط برای تبلیغ شغل خود در فضای اینستاگرام نیست.
گام ۱۱: از استوری ها غافل نشوید.
نیمی از مشاغل در اینستاگرام از استوری استفاده میکنند و نتایج بسیار خوبی کسب کردهاند. شایان ذکر است که یک سوم از بیشترین بازدیدهای استوری نیز مربوط به استوری های مشاغل است. چراکه استوری ها بخش مهمی از استراتژی بازاریابی اینستاگرام هستند.
بعد از گذشت ۲۴ ساعت، استوری ها حذف خواهند شد به همین خاطر کاربران انتظار دارند که محتوا پست شده در آنها بسیار خاص و نادر باشند. استفاده از استوری در بازاریابی اینستاگرام یکی از بهترین روش ها برای ایجاد روابط صمیمی و دوستانه میان کاربر و شغل شماست پس آنها را دست کم نگیرید و از آنها غافل نشوید. ب
حتما بخوانید: خدمات دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینستاگرام
هترین روش برای استفاده طولانی مدت از استوری ها، هایلایت کردن و جذاب کردن آنها است که میتوانید از این استراتژی استفاده کنید:
داستان بگویید:
حتی برای مدت زمان کوتاهی که استوری در دسترس است، پیام و داستانی را برای گفتن داشته باشید.
خلاق باشید:
در استوری ها از آیکون های نظر سنجی و پرسیدن سوال استفاده کنید.
از فراخوان عمل (CTA) استفاده کنید:
برای استفاده از لینک های بیرونی در استوری های خود فقط به کلمه “بالا بکشید” (swipe up) بسنده نکنید. توضیح دهید که در ازای بالا کشیدن صفحه، چه چیز ارزشمندی به آنها ارائه خواهید داد.
ثابت قدم باشید:
مانند پست هایی که در صفحه اصلی خود میگذارید و از الگو خاصی برخوردارند، استوری هایتان نیز باید از نظر ظاهر و صدایی که به گوش کاربر میرساند، مطابقت داشته باشد.
گام ۱۲: به منظور ارتقا صفحه خود از هایلایت ها و کاور های زیبا و چشمگیر استفاده کنید.
در گزینه ۴ تمامی موارد مورد نیاز در خصوص ارتقا پروفایل را توضیح دادهایم. اما به هایلایت کردن استوری ها و استفاده از کاور که موردی خاص و حائز اهمیت است، اشاره نکردیم که در اینجا به آن میپردازیم. شما میتوانید با استفاده از هایلایت کردن، آلبوم هایی ایجاد کنید تا محتوای اصلی استوری های خود را حفظ کنید، بنابراین پس از ۲۴ ساعت حذف نخواهند شد چراکه از قبل در آلبوم ها ذخیره شدهاند.
آلبوم هایی که با هایلایت کردن ایجاد میکنید، دقیقا پایین بیوگرافی شما ظاهر میشوند و میتوانید برای هر یک از آنها کاورهایی نیز ایجاد کنید. استفاده موثر از این قابلیت سبب ایجاد پتانسیل خاصی در صفحه شما میشود، اطلاعات بیشتر و بهتری را به کاربر ارائه میدهد که چرا باید شما را دنبال کند.
گام ۱۳: خرید اینستاگرام را امتحان کنید.
به خاطر دارید که در بالا گفتیم حتما یک بیزینس اکانت بسازید و یا حساب کاربری شخصی خود را به بیزینس اکانت تغییر دهید؟ یکی از مهمترین عللی که وجود دارد، قابلیت استفاده از نمایه خرید (Instagram shopping) است. این ویژگی که برای حساب های کاربری شخصی در دسترس نیست، به شما این امکان را میدهد تا محصولات خود را مستقیماً از پست ها و استوری های اینستاگرام بفروشید. از آنجایی که نمیتوان از طریق پست های اینستاگرام پیوند (لینک) برقرار کرد، این ویژگی برای برند ها بسیار خاص و مهم است.
گام ۱۴: در بهترین زمان پست بگذارید.
نکته بعدی از ۱۷ نکته بهینه سازی بازاریابی اینستاگرام در خصوص پست کردن مطالب در بهترین زمان است. آیا میدانستید بهترین زمان پست گذاشتن در مشاغل مختلف، متفاوت است؟ ۲۵۸،۹۵۶ پست از ۱۱ کسب و کار مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و از نتایج به دست آمده دریافتند که واقعا در بازاریابی اینستاگرام چیزی به عنوان “بهترین زمان برای پست گذاشتن” وجود دارد که با توجه به نوع شغل و کسب و کار، متفاوت اند. در اینجا بهترین زمان برای به استراگ کذاری پست در مشاغل مختلف را جمه آوری کردهایم:
- مسافرت و جهانگردی: جمعه ۹ صبح تا ۱ بعد از ظهر.
- رسانه و سرگرمی: سه شنبه و پنجشنبه ساعت ۱۲ الی ۳ بعد از ظهر.
- غذا و نوشیدنی: جمعه ، ۱۲ بعد از ظهر.
- خرده فروشی: سه شنبه ، پنجشنبه و جمعه ، ساعت ۱۲ بعد از ظهر.
- خدمات حرفه ای: سه شنبه ، چهارشنبه و جمعه ، ساعت ۹ یا ۱۰ صبح.
- غیرانتفاعی: سه شنبه ، ۱۰ صبح یا ۴ بعد از ظهر.
- بازرگانی: پنجشنبه ۴ یا ۹ بعد از ظهر.
- داروخانه و مراقبت های بهداشتی: چهارشنبه و یکشنبه ۹ صبح.
- مراقبت شخصی: پنجشنبه و جمعه ، ۱ ، ۲ یا ۳ بعد از ظهر.
- فناوری: دوشنبه و سه شنبه ، ساعت ۲ بعد از ظهر.
- تحصیلات: پنجشنبه ، ۴ یا ۵ بعد از ظهر
گام ۱۵: همکاری با یک اینفلوئنسر را امتحان کنید.
کار با یک اینفلوئنسر میتواند علاوه بر اینکه برند شما را در معرض مخاطبان جدید قرار دهد، به اعتبار شما نیز کمک کند. یک نظرسنجی توسط CivicScience نشان داده است که ۱۹٪ از مصرف کنندگان آمریکایی بخاطر توصیه اینفلوئنسرها یا وبلاگ نویسان اقدام به خرید کرده اند. یکی از راه های ساده برای شروع بازاریابی تاثیرگذار، میزبانی یک اینفلوئنسر در اینستاگرام است. این بدان معناست که شما از یک اینفلوئنسر دعوت میکنید تا برای یک بازده زمانی مشخص، مانند آخر هفته یا برای یک رویداد خاص، حساب اینستاگرام شما را به دست بگیرد.
گام ۱۶: مخاطبان خود را با تبلیغات اینستاگرام گسترش دهید.
مطمئن ترین راه برای جلب و جذب مخاطب جدید، اجرای تبلیغ اینستاگرام (Instagram ads) است. در حال حاضر، دو میلیون کسب و کار از تبلیغات در اینستاگرام استفاده میکنند. و حتما تا به حال استفاده از این قابلیت جواب داده است، زیرا ۹۶٪ از بازاریابان ایالات متحده که قبلاً از تبلیغات استوری استفاده میکردند، قصد دارند تبلیغات اینستاگرام امتحان کنند. در نکته ۳، مخاطب مورد نظر خود را تعریف کردید.
اکنون میتوانید از این اطلاعات برای هدف قرار دادن تبلیغات خود بر اساس:
- محل سکونت: ایالت، استان، شهر، کشور و غیره
- جمعیت شناسی: مانند سن، جنس و زبان
- علاقه ها: مانند سایر پیج هایی که افراد دنبال میکنند و برنامه هایی که از آنها استفاده میکنند.
گام ۱۷: استراتژی خود را با تجزیه و تحلیل بیشتر اصلاح کنید.
مهم نیست که در حال حاضر شما چقدر در بازاریابی اینستاگرام خوب هستید، چراکه همیشه میتوانید بهتر بشوید. بهترین راه برای بهبود نتایج این است که از آنچه قبلاً انجام داده اید، بیاموزید. و بهترین راه برای انجام این کار مطالعه تمام اطلاعات موجود در اینستاگرام Insights است.