ایمیل مارکتینگ اتومیشن برای تازه کارها
ایمیل مارکتینگ یکی از پر ارزشترین ابزار های دیجیتال مارکتینگ اشت. ایمیل یکی از مهمترین رسانه هایی است که پس از گذشت سال ها، هرگز از ارزش آن کم نشده و دارای کارایی بسیار زیادی برای کسب و کارها است. طراحی و ارسال ایمیل کاری بسیار زمانبر است و اگر قرار باشد برای هر فاکتور شما یک ایمیل ارسال کنید، و روزانه ۱۰۰۰ فاکتور را برای خریداران ارسال کنید، چند نیرو باید استخدام کنید؟
جدایی از خطاهای انسانی و هزینه های بسیار بالای آن، انجام اتوماتیک این کارها، ما را بسیار آسوده خاطرتر خواهد کرد، چرا که هم خطای انسانی در این بازه از میان خواهد رفت و هم صرفه اقتصادی بالایی برای ما به همراه دارد.
ایمیل اتومیشن چیست؟
Table of Contents
ایمیل اتومیشن یک تکنیک بازاریابی به شمار میآید و به شما این امکان را میدهد تا بر اساس زمانبندی های خود، گروه ها و دسته بندی هایی را برای کار خود تعریف کرده و بر اساس هر رفتار مشتری، به صورت اتوماتیک و داینامیک، آنرا برای مخاطبان خود ارسال کنید.
ایمیل مارکتینگ اتومیشن را میشود گفت ۳۰۰ درصد بیشتر از ایمیل مارکتینگ سنتی کارایی و بهرهوری دارد زیرا:
- با استفاده از ابزار ایمیل مارکتینگ، شما میتوانید در لحظه و بر اساس نیاز های گوناگون مشتری ایمیل های خود را ارسال کنید.
- میتوانید با استفاده از ایمیل مارکتینگ اتومیشن، محتواهای مورد نظر خود را بر اساس تمایلات مشتری منتشر کنند.
- با هماهنگی بیشتر بین تمایلات کاربر و زمانبندی مناسب کار، نرخ تبدیل به شکل چشم گیری افزایش پیدا خواهد کرد.
- کمپین ها به صورت اتوماتیک به کار خود ادامه میدهند و نیازی نیست که وقت خود را برای آن صرف کنید.
- می توانید سناریوهای مختلف را با توجه به استراتژی مارکتینگ کسب و کار خود، بطور اتومیشن پیاده سازی کند.
برای درک بهتر ایمیل مارکتینگ اتومیشن باید فرق دو موضوع کاملا متفاوت را اول درک کنید: Drip-Feed و Lead Nurturing
تفاوت Drip-Feed و Lead Nurturing در چیست؟
بیش از ۷۰ درصد افراد دارای سن بیش از ۵۰ و تقریبا ۹۰ درصد تمامی کسانی که کارهایشان را در اینترنت انجام میدهند، قبل از شبکه های مجازی، ایمیل خود را چک میکنند. به همین دلیل، ایمیل یکی از مهمترین ابزار ها برای بازاریابان حوزه دیجیتال است ولی اینکه چه زمانی این ایمیل ها ارسال شوند و چگونه به دست مشتری ها برسند بسیار مهم است.
زمانی که درباره اتوماسیون ایمیل مارکتینگ تحقیق میکنید، با دو عبارت Drip-Feed و Lead Nurturing روبرو میشویم. این دو تکنیک کاملا مشابه هم دیده میشوند ولی تفاوت های مهمی دارند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
Lead Nurturing | Drip-Feed | |
بر اساس رفتار مشتری، تاریخ های خاص مثل تولد و غیره | زمان (معمولا طبق برنامه ریزی شماست) | قلاب |
حجم ایمیل ها کم اما هدفمند است | معمولا ۲ یا بیشتر است | پیغام |
نیاز به برنامه ریزی و زمان بیشتری دارد | ساخت آن ساده است | سختی |
بیشتر برای تبدیل است | جهت تبدیل مشتری و نمایش ویژگی های جدید | هدف |
بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد | بیشتر جنبه آموزشی دارد | محتوا |
کمپین های ایمیل هارکتینگ Drip-Feed بیشتر برای سطح بالایی قیف فروش بوده و به شما کمک می کند تا بتوانید با آموزش و ارسال ایمیل هایی از این دست کاربران را به مشتری تبدیل کنید. نوع فعالیت این کمپین ها به شرح ذیل است:
حالا بیایید نگاهی به کمپین Lead Nurturing بیندازیم. در ادامه مثالی از یک کاربر در ساختار Drip را مشاهده میکنیم که یک دسته را بدون خرید کردن، رها کرده است.
توجه کنید: در حالت drip-feed تغییری در زمان بندی کارها انجام نمیشود و کاری به رفتار کاربر هم ندارد. در این شیوه یک روتین همیشگی وجود دارد که بر اساس آن کار میکند ولی در مدل Lead Nurturing بسته به رفتار کاربر میتوان قوانین بیشتری وضع کرد که این به پیچیدگی و بهینه تر شدن کار شما نیز کمک خواهد کرد.
شما برای راه اندازی ایمیل مارکتینگ خود مجبور نیستید که حتما یکی از موارد فوق را انتخاب کنید:
- شما میتوانید با استفاده از روش drip کاربران را مشتاق به مراجعه به وب سایت خود کنید.
- اگر کاربران شما به دسته خاصی به صورت چند باره مراجعه میکنند، میتوانید از روش Lead Nurturing استفاده کنید تا بهتر بر روی دسته مربوطه سرمایه گذاری کنید.
چطور ایمیل مارکتینگ را راه اندازی کنیم؟
حالا که با روش های مختلف راه اندازی ایمیل مارکتینگ آشنا شدیم باید بدانیم چطوری باید آنهارا راه اندازی کرد؛ ولی دقت داشته باشید که مهمترین بخش ایمیل مارکتینگ، انتخاب درست ابزار است.
ابزار ایمیل اتومیشن خود را انتخاب کنید
اول از همه باید پلتفرم ایمیل مارکتینگ خود را انتخاب کنید. گزینه های زیادی در این میان وجود دارد ولی از انجایی که ما در ایران زندگی میکنیم، برخی از آنها توسط ایران فیلتر شده و برخی دیگر نیز ایران را تحریم کرده اند و از این رو گزینه زیادی برای ما باقی نمیماند. برخی از بهترین پلتفرم های ایمیل عبارتانداز:
اگر شما امکان راه اندازی زیرساخت ایمیل مارکتینگ بر روی سرور های خود ندارید و یا قصد برون سپاری آنرا دارید، میتوانید از پلن نجوا استفاده کنید. این پلن کمک زیادی در ساده سازی کار شما خواهد کرد.
اهداف ایمیل مارکتینگ اتومیشن خود را تعریف کنید
همیشه باید قبل از راه اندازی کمپین های خود، اهداف را مشخص کنید تا بتوانید با اندازه گیری آن، موفق بودن کمپین را اندازه گیری کنید. اهدافی نظیر:
- ایجاد لیست ایمیل فروشگاه اینترنتی
- افزایش ۱۰ درصدی فروش
- آموزش دادن ویژگی های مهم به مشتریان خود
- تشویق مشتری به خرید
- درخواست ارسال به دوستان خود
- و غیره
با تعیین بازه زمانی، کمپین های شمارا هدفمندتر میکند. برای مثال افزایش فروش ۱۰ درصدی در سه ماهه چهارم سال، یا هدف از ایمیل مارکتینگ برای بلک فرایدی.
این محدودیت ها به شما کمک میکند تا مشتریان خود را به دقت انتخاب کنید تا بتوانید با استفاده از ابزار های مورد نیاز ، آنهارا مورد هدف قرار داده و هزینه های کمپین خود را نیز به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید.
لیست ایمیل خود را بخش بندی کنید
لیست های درهم برهم کارایی چندانی ندارند ولی اگر لیست خود را برای مثال بر اساس موارد زیر دسته بندی کنید، نه تنها در فهم بلکه در زمان و هزینه نیز به شکلی باورنکردنی صرفه جویی خواهد شد. برخی از مواردی که با دسته بندی بر اساس آنها، کار شما آسان خواهد شد عبارتانداز:
- موقعیت مکانی
- کسب و کار
- برند های خریداری شده
- مشتری هایی که برای مدیریت بهتر دانلود شده اند
- کسانی که به نظرسنجی پاسخ داده اند
- افرادی که نظررات را دریافت کرده اند
- افرادی که امیل هارا باز کرده اند
برای جمع آوری این اطلاعات، باید از فرم هایی در زمان ثبت نام، خرید و غیره استفاده کنید تا بتوانید بر اساس داده های خود، لیستی کامل و جامع از انواع کاربران خود داشته باشید. این روش به شما کمک خواهد کرد تا هم دیتایی کامل از مشتریان خود داشته باشید و هم مشتریان شما بابت سوالات زیاد اذیت نشوند.
برای بخش اقدامات و برنامه ها تصمیماتی اتخاذ کنید
کمپین هایی که شما راه اندازی میکنید، خصوصیات و نیازمندی های شمارا به وضوح نمایش میدهد. برای مثال در تصویر زیر، اولی ایمیل یک پیغام خوشآمد گویی است و به مرور پس از ارسال ایمیل هایی برای آگاهی رسانی، به سمت ایمیل هایی با اهداف فروش پیش میرود. این ساختار، همان چیزی است که در بالا آنرا شرح دادیم.
در کمپین هایی که شما قصد همراهی با مشتری را دارید و ایمیل هایی بر اساس رفتار مشتری ارسال میکنید؛ اساسا نباید بر اساس بازه زمانی اندازه گیری شوند چرا که خصوصیت اینگونه ایمیل ها رفتار محور است و باید میزان مشارکت مخاطبین را مورد بررسی قرار داد.
شما باید ببینید چه چیزی میتواند مشتری را با شما همراه کند و چه جور ایمیل هایی برای این کار لازم است. در ادامه چند مورد از اینگونه ایمیل هارا باهم خواهیم دید.
- ارسال فرم درخواست تماس
- ثبت نام در فرم ایمیل تبلیغاتی شما
- دانلود یک فایل که برای جذب مشتری ایجاد شده بود
- بازکردن یا نکردن ایمیل ها
- کلیک کردن یا نکردن بر روی ایمیل های داخل ایمیل
- بر اساس سال تولد یا اتمام دوره رایگان محصول
- دریافت کارت هدیه
- مراجعه بیش از ۳ بار به وب سایت شما در هفته یا ماه
گاها برای شما پیش میآید که افرادی بیش از ۵ ایمیل آخر شما را حتی باز نکردهادن؛ جدایی از اینکه در هر کسب و کار رفتار افراد متفاوت است، این رفتا بیشتر به معنای عدم تمایل فرد به دریافت ایمیل از جانب شماست، پس بهتر است این افراد را از لیست ایمیل خود خارج کنید تا افرادی فعال و وفادار را در لیست خود داشته باشید.
یک جریان کاری ایجاد کنید
هرآنچه را که نیاز بود درباره ایمیل مارکتینگ بدانید، حالا میدانید و وقت آن رسیده است که یک ابزار را انتخاب کرده و جریان کاری خود را راه اندازی کنید.
برای اینکار از روش drip شروع کنید. برخی از پلتفرم های ایمیل مارکتینگ دارای رابط کاربری سادهای هستند و به شما در ایجاد آن کمک میکنند. در زیر ساختاری را مشاهده میکنید که پس از ثبتنام کاربر در وب سایت شما، ایمیل خوشآمد گویی به صورت اتوماتیک ارسال میشود.
حال اگر بخواهیم این فرم را بر اساس رفتار کاربر ارسال کنیم باید ابتدا دسته بندی ها و ماشه های خود را به درستی تنظیم کنیم تا پس از انجام هریک از موارد مورد نیاز ما، ماشه ما چکانده شده و ایمیل برای مخاطب به صورت اتوماتیک ارسال شود. یک نمونه از شرط های آنرا با هم در زیر مشاهده میکنیم.
محتوای باکیفیت برای ایمیل خود تولید کنید
اکنون زمان انتشار ایمیل برای مشتریان است؛ پس باید محتوایی جذاب و باکیفیت تولید کنید. ایمیل چیزی از وب سایت شما کم ندارد، پس باید برای ایمیل مارکتینگ خود نیز محتوایی باکیفیت تولید کنید.
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ کار چندانی ندارد و طراحی آن ساده است ولی حتما باید CTA یا همان گزینه هایی برای اقدام کاربر را همیشه باید درنظر داشته باشید. این گزینه میتواند به صورت لینک داخل متن و یا یک دکمه باشد. (این بخش کاملا سلیقهای است)
با نوشتن نام و نام خانوادگی مخاطب یا عنوانی جذاب در بخش توضحات ایمیل subject ، کمک میکند تا ایمیل شخصی سازی شده و احتمال بازشدن آن توسط کاربر بیشتر شود. همچنین شما میتوانید با نوشتن نام و نام خانوادگی مخاطب خود و یا قراردادن عباراتی در محتوای خود، ایمیل را برای کاربر خود کاملا شخصی سازی کنید.
این شخصی سازی کردن ها به کاربر احساس خوبی میدهد و احتمال دنبال کردن ایمیل های شمارا دوچندان میکند. اگر ایمیل شما دارای محتوای آموزشی است، بخش subject برای شما بسیار مهم خواهد بود، پس از این موارد غافل نشوید.
در ایمیل های آموزشی باید بیشتر بر روی CTA ها و آموزش ها تمرکز کرد چراکه قرار نیست چیزی فروخته شود و یا تماسی با شما گرفته شود. به همین دلیل تنها به نوشتن اطلاعات تماس در آخر بلاگ به عنوان ارسال کننده اکتفا میکنیم.
اگر تمامی موادر فوق را انجام داید به شما تبریک میگویی، شما آماده راه اندازی ایمیل اتومیشن خود هستید ولی یک لحظه صبر کنید زیرا فقط یک چیز مانده است.
از a/b تست برای کمپین خود استفاده کنید
اگر تا اینجای کار رسیده اید حتما زمان زیادی را برای بهینه سازی ایمیل مارکتینگ خود صرف نمودهاید. حال وقت آن رسیده است که بدانید کاربران نیز با تنظیمات شما موافق هستند یا خیر. برای این کار تنها نیاز است دو مدل ایمیل طراحی کنید و به صورت رندم برای دو گروه کاملا مشابه از مشتریان ارسال کنید تا نتایج را مشاهده کنید.
برای مثال برای برخی از مشتریان میتوانید ایمیلی با کد تخفیف ۲۰۰ هزار تومانی ارسال کنید و برای برخی دیگر کوپن ۱۰ درصدی تا ببینید کدام یک از مقبولیت بیشتری برخوردار است. همچنین شما میتوانید موارد ذیل را نیز مورد بررسی قرار دهید.
- متن subject
- محتوای کوتاه یا طولانی
- متن ساده و یا صفحه طراحی شده با html
- محرک ها یا برنامه های متفاوت
- لندینگ پیج های متفاوت
- رنگ و متن روی دکمه های CTA
تست a/b به شما کم میکند تا بتوانید در هر سطح، کاربران را مورد بررسی قرار داده و نگذارید از قیف فروش شما خارج شوند. این فرایند یکی از مهمترین کارها به شمار میآید و میتوانید این کار را برای تمامی درگاه های خود اعمال کنید.
در ادامه یک فرایند سه گانه را آورده ایم که به مرور زمان بهترین آنرا میتوانید انتخاب کنید.
سخن آخر درباره ایمیل مارکتینگ
تمام مواردی که برای طراحی ایمیل مارکتینگ اتومیشن نیاز دارید را کاملا میدانید و میتوانید با استفاده از آن کمپین های خود را راه اندازی و مدیریت کنید. حال یک پلتفرم را انتخاب کنید و ایمیل مارکتینگ اتومیشن خود را ایجاد کنید و هر سوالی داشتید در این بخش از ما بپرسید. خوشحال میشیم تجربیاتتونو در این بخش با ما به اشتراک بگذارید.